NGUDA RASA

bapak simbok

bapak simbok , aku arep ngudo rasa

tulung lewat impen apa cara liya

aku dikandani lan diajari

carane supaya urip becik ora adigung adiguna

tansah tentrem anyem keluarga rukun karo tangga

merga wektu iki akeh ontran ontran

urip sing nggilani marekna puyeng sirah

wong pada ngomong adu sora lan pinter

tapi lakune urip pada keblinger. 

 

aku esih kemutan jaman semana

dilawani rempah sega thiwul wadahi tampah

mangan brayan lawuh uyah karo gereh

anak sanga, pawitane bapak jelas ora cukup

kok anak anake bisa sekolahuga duwe pangkat

kluarga ora tau congkrah la piye carane?

jelas nurut ilmu ekonomi kluarga kita mesti kaliren

tapi kok anakke pada waras pada bregas ora nggik ngiken

 

menawane panganan kang tak pangan

udu hasil apus2an marang negara apa liyan

iki sing marahi dewe kuwat najan urip kesrakat

parcaya Gusti kang murbeng dumadi paring rakhmat.

 

bapak simbok aku pamit bali nang papan makarya

pikiranku sing mumet pyar dadi padang

urip pancen kudu cekelan waton

kaya pangandikanmu mbok,..cengkir kencenging pikir

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s